preskoči na sadržaj
Vijesti

MALA STAROSLAVENSKA AKDEMIJA „DR. ANTUN MAHNIĆ“

       U razdoblju od 24.10.2017. do 27.10.2017. šestero učenika OŠ“Milan Brozović“ pod mentorstovm prof. Željke Čačić sudjelovalo je u projektu XX.saziva Male staroslavenske akdemije „Dr. Antun Mahnić“ u Gradu Krku. To su: David Glažar i Marino Miškulin (učenici sedmih razreda) te Katarina Dragozetić, Luka Lokmer, Ivan Pupavac i Karla Žuža (učenici osmih razreda).

Navedeni učenici sudjelovali su u različitim radionicama: povijesnoj, likovnoj, umjetnost riječi, kaligrafskoj, glagoljaškoj i glazbenoj radionici. Osim u radionicama, učenici su zajedno s mentorima sudjelovali u povijesnoj šetnji Krkom, a a 26.10.2017. organizirana je za sve polaznike i terenska nastava u Pazinu.

Zadnjeg dana Akademija je svečano završila u crkvi Majke Božje od Zdravlja staroslavenskom Večernjom, predstavljanjem rada radionica te podjelom diploma i zahvalnica.

Tijekom sva četiri radna dana učenici su zajedno s mentoricom bili smješteni u Hostelu Krk.

 

                                                                                         Željka Čačić, prof.


NATJECANJE IZ ZAVIČAJNE POVIJESTI „ČA JE ČA?“
17. LISTOPADA 2017.

         
            Ovogodišnje četrnaesto  natjecanje iz zavičajne povijesti s temom „Volosko – povijest i baština“ započelo je otvaranjem u opatijskoj Dvorani Marino Cvetković 17. listopada 2017.g. povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske i Svjetskog dana učitelja. U organizaciji natjecanja sudjeluju Županijska stručna vijeća povijesti za osnovne i za srednje škole, Agencija za odgoj i obrazovanje –Podružnica Rijeka i Udruga nastavnika povijesti „RICLIO“.

Nakon kratkog programa i  pozdravnog govora ravnatelja OŠ Rikard Katalinić Jeretov - Opatija  u ime domaćina, uslijedio je i pozdrav predsjednice Udruge „RICLIO“ Nere Malbaše Kovačić i više  savjetnice za povijest mr. Marijane Marinović

                        U natjecanju je sudjelovalo 25 ekipa sedmih razreda osnovnih škola Primorsko goranske županije i jedna ekipa učitelja. Tri ekipe sudjelovale su izvan konkurencije zbog sudjelovanja njihovih mentora u organizaciji natjecanja.

            Prof. Daniela Jugo-Superina čestitala je nazočnim učenicima i učiteljima obljetnice, te potom obrazložila pravila natjecanja. Redoslijed pojedinih grupa nalazio se na posebnom plakatu. Ove godine, kao i prošle, ekipe nisu rješavale zadatke na terenu, već su po povratku donosile niz kopiranih materijala, omotnica i razglednica kao dokaz da su prošli određene punktove grada.

            U organizaciji natjecanja sudjelovale su i srednje škole. Ukupno 10-ak srednjoškolaca bilo je raspoređeno u ulozi  graničara i usmjerivača ekipa na terenu, a o tome se pobrinuo prof. Lobert Simičić.  U gradu ih se moglo prepoznati po bijelim majicama s logotipom muze Clio. Dio nastavnika brinuo se o sigurnosti djece na terenu.

                        Po završetku natjecanja, uslijedila je konačna lista i to tek nakon pripetavanja. U konkurenciji je pobijedila ekipa Ambasador  iz OŠ „Trsat“ (Rijeka), druga je bila ekipa Mandići 2 iz OŠ“Malinska -Dubašnica“(Malinska), a treća ekipa Ispred škole iz OŠ “Srdoči“ (Rijeka). Izvan konkurencije pobijedila je ekipa Lipovica iz OŠ“Fran Franković“ (Rijeka).

            OŠ „Milan Brozović“ Kastav predstavljala je ekipa Volos u sastavu sljedećih učenika:

Antonio Kufner, Darija Šnajder, Vito Toić i Ivan Vidović.

            Škole pobjednice su nagrađene knjigama u ime Grada Opatije te opatijske osnovne škole, Muzeja Grada Rijeke, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, a Mc Donalds je podijelio sokove. U ime Udruge RICLIO sve ekipe nagrađene su lovorovim vijencima.

Natjecanje su također popratili i nagradili nakladnici Alfa i Školska knjiga.

            Petnaesto po redu natjecanje planira se u Gradu Opatija.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Maja Bačić Ostović, prof.
                                                                                          Željka Čačić, prof.

     

Debatni seminar

Hrvatsko debatno društvo iz Zagreba već tradicionalno organizira i provodi debatne seminare za učenike osnovnih i srednjih škola.

Naša škola je bila domaćin ovogodišnjeg seminara za Primorsko-goransku i Istarsku županiju, a koji je realiziran je u subotu 28. listopada 2017. godine. Debatni treneri stigli su iz Zagreba, a 57 debatanata u pratnji svojih mentora iz Pule, Buzeta, Rovinja, Klane, Matulja i Rijeke.

Nakon početnog upoznavanja slijedilo je cjelodnevno učenje i usvajanje debatnih tehnika. Naime, seminar je trajao od 9 do 17.30 sati, a završio je debatom u kojoj su učenici aktivno sudjelovali te pokazali spremnost za argumentirano raspravljanje koje ih očekuje ove školske godine.

Naš Debatni klub predstavljale su učenice 6.a razreda: Elena Bojčić i Ana Šimetić, Laura Poznić  iz 6.b, Nika Čop iz 7.b te Lara Neznanović, Eva Stefanuti i Marino Miškulin iz 7.d razreda.

Svi sudionici su istaknuli da su se ugodno osjećali u našoj školi, a posebno su oduševljeni estetikom i urednošću prostora.

Cijeli ovaj događaj ne bi bio moguć bez susretljivosti i angažiranosti naše ravnateljice te financijske potpore Primorsko-goranske županije.


Voditeljica Debatnog kluba: Maja Bačić Ostović, prof. 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dolores Saršon   datum: 16. 10. 2017.

Tražilica

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Anketa
Crno ili bijelo?
Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Tražilace
 • Google


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju